SLIM GEBRUIK VAN DATA

Data is in de huidige tijd alom aanwezig. Zowel in interne systemen als extern beschikbaar. Een slim gebruik van data kan, in onze visie, organisaties een voordeel geven ten opzicht van de concurrentie, ondersteunen bij het afwegen van belangrijke strategische richting en het beter bedienen van de klanten van een organisatie.

Via allerlei Application Programming Interfaces, oftewel APIs, kan data op een gestandaardiseerde manier worden verkregen en gebruikt. De kans is groot dat u – al dan niet geautomatiseerd – in uw eigen bedrijfsprocessen al regelmatig gebruik maakt van externe data: even opzoeken wat een product bij de concurrent kost, even kijken waar uw leverancier zit en wat de gegevens bij de KvK zijn, even kijken welke CBS-gegevens er zijn over de wijk waar uw klant woont?

Er zijn inmiddels meer dan 30.000 databronnen, die uw bedrijfsvoering kunnen verrijken! De ontwikkeling van APIs die deze bronnen ontsluiten, zorgt ervoor dat er steeds meer informatie eenvoudig hergebruikt en gecombineerd kan worden. ‘Vergelijkers’ voor hotelkamers, vliegtickets, taxi's; allemaal mogelijk gemaakt door het bijeenbrengen en integreren van data. Hoe vaak ziet u tegenwoordig niet een kaartje van Google op een website bij het contactadres?

Spring United hanteert een gestructureerde en organisatie-integrale aanpak, waarbij organisatiestrategie en de waardeketen de uitganspunten vormen voor een analyse die inzichtelijk maakt op welke gebieden en in welke processen, specifieke data de bedrijfsvoering kan verrijken en verbeteren.

 

HEBBEN WIJ JE INTERESSE GEWEKT? NEEM DE VOLGENDE STAP

Scroll to top